KOMBİNASYONLAR
KAMPANYALAR
Kilo ve Yağ Kaybı İçin En İyi Takviyeler

Kilo ve Yağ Kaybı İçin En İyi Takviyeler

Kilo ve yağ kaybına en iyi etki edebilecek takviyeler olarak yeşil çay, kafein ve çeşitli protein tozları örnek gösterilebilir. Yeşil çay, içerdiği  kafein sayesinde metabolizmayı hızlandırır ve yağ yakımı daha hızlı gerçekleşebilir.Bu şekilde antrenman performansınıza katkı sağlayacaktır. Protein tozları tokluk hissiyatı vermede önemli bir katkı sağlar.Kas kütlesini korur ve kalori alımını en az seviyeye indirger. 

Bu takviyeler düzenli tüketildiğinde ve iyi bir beslenme programı ile birleştirildiğinde kilo ve yağ kaybı üzerinde daha etkili olur.

 

Probiyotikler

Probiyotikler bağırsak sağlığımız için önem taşırlar. Bağırsakta bulunan faydalı bakterilerin üretimine yardımcı olur.Genel olarak bağırsaktaki bakterilerin yoğunluğunu denetlemeye yardımcı bir takviyedir. Faydalı bakterilerin artması kandaki yağ kalitesi, yap metabolizması ve insülin seviyesinde olumlu yönde değişiklik olur.Bu durum kilo ve yağ kaybına destektir.

Omega – 3

Omega-3 takviyesi iştahı düzenlemede yardımcı olur. Daha tok hissetmemizi sağlayabilir. Böylece metabolizma daha da hızlanır. Kas kütlesinin artmasına ve korunmasına destektir.,Omega-3’ün düzenli tüketiminde bel çevresindeki yağ yakımı üzerinde etkili olduğu saptanmıştır.Balık yağı, keten tohumu gibi takviyeler örnek gösterilebilir.

 

Yeşil Çay Ekstraktı

Yeşil çay Metabolizmayı hızlandırır ve yağ yakımını artırır. İçeriğinde bulunan kateşin ve kafein yağ yakımında etken maddelerdir.

 

Kafein

Enerji seviyesini artırarak yağ yakımına yardımcı olur.Kahve, çay ve enerji içeceklerinin içeriğinde bulunur.

 

Protein Tozları

Kas kütlesini korur ve kütlenin artmasına yardımcı olur. enerji seviyesini arttırır. Whey protein,soya, bezelye proteini protein tozu çeşitlerine örnektir.

 

L-Karnitin

L-Karnitin yağ asitlerinin enerjiye dönüşmesine yardımcı olan  bir takviyedir. Et ve süt ürünlerinden elde edilen, sıvı, kapsül ve toz formlarında bulunan bir takviye türüdür. 

CLA

Asıl adı konjuge linoleik asittir. Cla takviyesi vücut yağının yakılmasına ve azaltılmasına yardımcı olur. Sığır eti ve süt ürünlerinden elde edilen bir takviye türüdür.

Glukomannan

Bu takiyenin kaynağı konjac  bitkisidir. Doğal bir takviyedir. Tokluk hissini artırmaya yardımcı olarak  kalori alımını azaltır.

Meyve ve Sebze Özleri

Antioksidanlar ve vitaminler bakımından yoğun içeriğe sahiplerdir. Meyve ve sebze içerikli takviyelerden elde edilmektedirler.

 

Kilo vermeye yardımcı mineraller

Kalsiyum:

Kalsiyumun genel faydası kemik ve diş üzerinde olduğu bilinir. Kalsiyum bunlara ek olarak kilo vermede etkili bir mineraldir.Yağ yakımına büyük ölçüde yardımcı olur. Kalsiyum yağ hücrelerinde depolandığında yağ yakımı hızlanır ve kilo vermek kolaylaşır. Kalsiyum aynı zamanda D vitamini ile birlikte etkili çalışan bir mineral türüdür.

Krom:

Krom glikoz insülinin etkisini direkt olarak arttırdığı için glikoz metabolizmasının düzenlenmesinde yardımcı bir mineraldir. Glikoz seviyesinin düşmesini sağlar ve kilo verilmesine katkıda bulunur. Kas gelişimine katkı sağlayan krom aynı zamanda protein metabolizması üzerinde olumlu etkiler bırakır.

Demir:

Demir minerali önemlidir. Eksikliği görüldüğünde anemi hastalığına sebebiyet verebilir. Demir eksikliği kansızlık,organların yeterince iyi oksijen alamaması gibi etkenlere sebep olduğundan eş zamanlı olarak metabolizma hızını da düşürür.Demir eksikliği vücutta yağ depolanmasını arttır,karbonhidratlar yağa dönüşür ve kilo alımına neden olabilir. Obezite,İnsülin direnci,diyabet ve benzeri hastalıklar  demir eksikliği sonucunda ortaya çıkabilecek hastalıklardır.

Çinko:

Çinkonun genel görevi metabolizmayı ve enzimlerin fonksiyonlarını düzenleme olarak bilinir. Bir diğer önemli görevi ise iştah düzenleyici olmasıdır. Çinko tokluk hormonunun üretimini arttırır böylece iştah ve enerji dengesi aynı zamanda stresi dengelemeye yardımcı olur.Çinko sayesinde fazla gıda alımı durabilir veya azalma yaşanır. İştah kontrol altına alınacağından kilo verme süreci oldukça hızlanacaktır.

 

Kilo Vermeye Yardımcı Vitaminler

D Vitamini:

D vitamininin en bilinen görevi bağırsaktaki kalsiyum emilimini arttırmak. D vitamininin  aynı zamanda hormon görevi de vardır.D vitamini vücutta hormon görevi görür. Yapılan bazı araştırmalarda, D vitaminininin eksiklğinde kilo artımında çoğalma ve hızlanma görüldüğü olmuştur. D vitamini eksikliği insülin direncinin ortaya çıkmasına sebebiyet verebilmektedir.D vitamini eksikliği glikoz metabolizmasını olumsuz yönde etkileyerek bozabilir. D vitamini leptin adı verilen tokluk hormonunun vücutta hissedilmesine yardımcı olarak yeterli ve dengeli beslenmeyi sağlar.

C Vitamini:

C vitamini karnitin takviyesinin sentezlenmesine yardımcı olan bir vitamindir.Karnitin bilindiği üzere vücuttaki yağları enerjiye dönüştürerek kilo vermeyi kolaylaştıran bir takviyedir.Bu durumda C vitamini dolaylı yoldan da olsa kilo vermenize yardımcı bir vitamindir. 

B12 Vitamini:

B12 vitamininin ana görevi DNA ve kan hücresi üretimidir. Fakat enerji üretimi için de gerekli vitaminlerden biridir. Enerji,yağ, karbonhidrat metabolizmasında önemli bir rol oynayan B12 kilo vermeyi hızlandırmaya destek olur. Karbonhidrat besinlerini enerjiye çevirdiği için vücuttaki yağı azaltır ve sindirim sistemini iyileştirir.Yeterli seviyede B12 alındığında vücutta kilo dengesi korunabilir ve obezitenin önüne geçilmiş olur.

 

Yağ yakıcı takviyeler ve termojenik ürünler

CLA:

Faydaları: Yağın depolanmasını engellemeye yardım eder ve vücut gelişimine katkıda bulunur.

Tüketim: Günlük olarak tüketilebilir, yemeklerle birlikte alınabilir.

Kapsaisin:

Kaynağı acı biberdir.

Faydaları: Vücut ısısını artırarak kalori yakımını hızlandırmada görev alır.

Tüketim: Doğal olarak yemeklerle birlikte tüketilebilir veya takviye olarak ekstra alınabilir.

Yohimbin:

Faydaları: Yağ salınımını arttırmada görev alır.

Tüketim: Aç karna veya antrenman öncesi tüketim sağlanması önerilir.

Turuncu Ekstrakt (Citrus Aurantium):

İçeriğinde sinefrin bulunur.

Faydaları: Metabolizmayı hızlandırarak yağ yakımını arttırmada yardımcıdır.

Tüketim: Sabah kahvaltıda veya öğlen yemeklerinden önce tüketim sağlanabilir.

 

Kilo verme sürecinde dikkat edilmesi gereken noktalar

Dengeli Beslenin

Beslenmede Çeşitlilik: Karbonhidrat,yağ, protein tüketimini dengeli bir şekilde öğünlerinizde tüketin.

Meyve ve Sebzeler: Vitamin açısından ve lif kaynağı olarak zengin oldukları için mutlaka tüketilmesi gereken besinlerdendir.

Şeker ve İşlenmiş Gıdalar: Şekerli ve işlenmiş gıdalar yağ üretimini arttıracağından azaltılması önem taşır.

Düzenli Egzersiz

Aerobik Sporlarlar Yapın: Yürüyüş, koşu, bisiklet gibi doğal aktivitelerle vücudunuzu zinde tutun.

Ağırlık Antrenmanı: Kas gelişimine yardımcı olarak kas kütlesini arttırır ve metabolizmanın hızlanmasında aktif rol oynar.

Vücudunuzu esnetin: Esneme hareketlerini düzenli olarak yaparak vücudunuzu aktif tutun.

Yoga ve meditasyon: Stresi azaltmak ve motivasyonu arttırmak, bedeninizi çalıştırmak açısından yoga ve meditasyon yapabilirsiniz. Nefes egzersizlerinden de destek almak yararlı olabilir.

Su Tüketimi

Hidrasyon: Su ve sıvı tüketimi metabolizmanın en büyük destekçilerindendir.Tokluk hissinin oluşmasına yardımcı olurlar.Günde en az 8 bardak su içilmesi tavsiye edilir.Su içmek kalori Yakımına yardımcı olur. Yağ yakma kapasitenizi genişletebilir.

Uyku Düzeninize Özen Gösterin!

Uyku Düzeni: Geceleri 7-9 saat aralığında uyunulması vücudun dinlenmesi açısından büyük önem taşır. Yatma ve uyanma saatlerinizin dengeli olması faydalı olacaktır.

Metabolizma: Düzenli uyku metabolizmaya düzenlemeye en büyük yardımcılarından biridir. Hormonları da dengeler.

Stres Yönetimi

Derin Nefes Alma ve Nefes Egzersizleri: Stresi azaltmaya yardımcı olarak duygusal yeme ihtiyacının önüne geçmeye destek olur.Düzenli antrenman yapmak ise stres hormonunu ileri düzeyde düşürebilir.

Kendinize Hedefler Belirleyin!

Net ve Ulaşılabilir Hedefler: Aşamalı olarak kilo vermeye çalışmak daha sağlıklı olacaktır. Bir anda ve baskı hissi ile kilo vermeye çalışmak aksine kilo almanıza ve süreci yönetememenize sebep olabilir. Sabırlı olmak kilo verme sürecinin en büyük destekçilerinden biridir. Bunun bir süreç olduğunu ve zamanla ilerlemeniz gerektiğinizi kabul etmelisiniz.

Kalori Alımınızı Takip Edin

Kalori Alımı: Aldığınız ve harcadığınız kalorileri hesap yaparak değil de farkında olarak takibe alabilirsiniz. Hedef belirlemenizde ve tüketim sağlamanız konusunda sizlere yardımcı olacaktır.

Yemek Günlüğü Tutun: Eğer sıkı bir diyet programı uyguluyorsanız tükettiğiniz öğünlerin kaydını tutmak yararlı olabilir.

Destek Alın, Danışın

Aile ve arkadaşlarınızın desteğini almak kilo verme sürecindeki motivasyonunuzda artış sağlayacaktır.

Profesyonel Danışmanlık: Diyetisyen veya beslenme uzmanından danışmanlık almak kilo vermenize ve kilo verme sürecinde nasıl ilerlemeniz gerektiğine yardımcı olabilecek birincil durumdur.

Takviyeler ve Doğal Ürünler Tüketin

Doğru Takviyeler: Hedeflerinize yönelik doğru takviyeleri saptayıp doğru zamanda tüketmek kilo vermeniz konusunda destek olacaktır.

Doğal Yöntemler: Her zaman doğal olana öncelik vermek önemlidir doğal gıdalardan yeterli destek alamadığınızı düşündüğünüzde takviyeleri başvurmanız daha sağlıklı olabilir.

Kendinizi Ödüllendirin

Kilo verme sürecinizi spor ile destekliyorsanız dinlenme günlerinizi iyi değerlendirin. Kendinize ödül günü vererek canınızın çektiği şeyleri o günde tüketip motivasyon sağlayabilirsiniz.

 

Takviye ve beslenme kombinasyonları

Protein Tozu ile Kahvaltı

Takviye olarak Whey protein, bitkisel protein tozları,ısolate protein, beef & whey protein tozları tüketebilirsiniz.

Ne ile tüketilebilir?: Yulaf ezmesi ve yoğurt ya da yulaf ezmesi, süt, mısır gevreği, smoothie ile tüketebilirsiniz.

Kombinasyon: Kahvaltıda yulaf ezmesine,yoğurda veya süte  protein tozu eklemek, tokluk hissini arttırır ve kas kütlesini korumaya yardım eder.

 

Yeşil Çay ile Ara Öğün

Takviye olarak yeşil çay ekstratı veya kapsülü tüketebilirsiniz.

Ne ile tüketilebilir?: Badem, ceviz, fındık gibi kuruyemişler veya elma gibi meyveler ile tüketim sağlanabilir.

Kombinasyon: Sağlıklı atıştırmalıklar ile yeşil çay tüketimi yağ yakımını hızlandırır ve metabolizmaya katkı sağlayarak kilo verilmesine yardımcı olur.

 

Omega-3  ile Öğle Yemeği

Takviye olarak Balık yağını kapsül şeklinde tüketebilirsiniz.

Ne ile tüketilebilir?: Izgara somon, avokado salatası, deniz ürünleri örnek gösterilebilir.

Kombinasyon: Öğle yemeğinde omega 3 takviyesi almak ve protein açısından zengin ürünlerle tüketmek yağ yakımını hızlandırır ve metabolizmaya destek olur.

 

L-Karnitin ile Egzersiz Öncesi Atıştırmalık

Takviye olarak  L-Karnitin sıvı veya kapsül formunda tüketilebilir.

Ne ile tüketilebilir?: Muz, yulaf ezmesi, Sağlıklı çikolata- granola barlar ile tüketim sağlanabilir.

Kombinasyon: Antrenmana başlamadan 30 dakika önce L-Karnitin takviyesini tüketmek ve yanına sağlıklı bir atıştımalık almak spor esnasındaki yağ yakımını hızlandırmaya yardımcı olabilir.

 

CLA ile  Akşam Yemeği

Takviye olarak CLA kapsül formunda tüketilebilir.

Ne ile tüketilebilir?: Tavuk veya et, brokoli,pirinç ile birlikte tüketilebilir.

Kombinasyon: Akşam yemeğinde CLA takviyesi tüketmek yağ depolanmasını engelleyebilir ve kilo vermeye yardımcı olarak vücuda katkı sağlar.

 

Kafein ile Sabah Egzersizi

Takviye olarak  Kahve, çay ya da kapsül formunda kafein tüketilebilir.

Ne ile tüketilebilir?: Protein barlar ile tüketim sağlanabilir.

Kombinasyon: Sabaharı antrenman öncesi kafein takviyesi almak hem uykuyu açarak odaklanmayı arttıracaktır hem de yağ yakımını hızlandırcaktır.

 

Kilo ve yağ kaybı için önerdiğimiz bu takviyeler yalnızca yardımcıdır ve genel rehberlik niteliği taşımaktadır. Kilo kaybı için düzenli beslenme,uyku,antrenman, çevre faktörlerinin sağlanması çok önemlidir. Kilo vermek konusunda zorlanıyorsanız veya soru işaretleriniz var ise profesyonel bir beslenme uzmanına veya diyetisyene başvurmanız çok daha fayda sağlayacaktır.